Antenna, parabola antenna beállítás

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében és környékén!


Az antenna beállítás szakérője


Üdvözlöm, cégünk több éve antenna szereléssel, és azok beállításával foglalkozik.

Bízom abban, hogy a törvényi változások miatt széles körben elérhetővé váló ingyenesen nézhető, kiváló minőségben fogható televíziócsatornák iránti kereslet kapcsán találkozhatunk, és elégedett ügyfélként számít rám a jövőben is.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Bár a csatornák ingyenessé váltak, az antenna szerelése és beállítása szaktudást igényel, ezért kérem hívjon, hogy olyan minőségben nézhesse a programokat, ahogy azt Ön megálmodta! :)

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Antenna beállítás megoldásai


Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Parabola antenna beállítás, Offszet parabola antenna beállítás, Multifókuszos parabola antenna beállítás, Dual parabola antenna beállítás. Parabola antenna beállítást házilag egyszerű eszközökkel is el lehet végezni, de ez igen nagy szakmai gyakorlatot és tapasztaltot igényel. Parabola antenna beállításhoz az alábbi eszközökre van szükség:Műhold táblázat, szögmérő, iránytű, esetleg egy satfinder (műszeres jelerősség mérő).

Műholdak esetén típusoknál az alábbiakra kell figyelni:

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Astra műhold esetén:

  • közel 100 német csatorna
  • BBC World, CNBC, CNN, Sky News, Bloomberg
  • spanyol, lengyel, francia adók

Hotbird műhold esetén

  • olasz csatornák
  • orosz csatornák
  • arab, perzsa, lengyel, délszláv és ázsiai adók

Technikai háttér


Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Antenna és kábelezés

A szolgáltatáshoz a jelenleg az analóg műsorok vételéhez használatos legtöbb tetőantenna megfelelő, melyek alkalmasak az UHF frekvenciatartomány vételére. Ha az analóg műsorok vételéhez szélessávú antennát használtak (ilyenek a széles körben elterjedt lepkeantennák és az ún. logper antennák), akkor ezek minden bizonnyal a digitális vételre is alkalmasak lesznek. Ha az analóg antenna keskenysávú volt (ilyenek például a Yagi antennák), akkor új, szélessávú antenna felszerelésére lehet szükség. Akkor is indokolt lehet új antenna felszerelése, ha a vételi hely a digitális műsort sugárzó adótoronytól távol esik, vagy tereptakarásban (pl. völgyben, épület árnyékában) van. Ilyenkor nagy nyereségű vevőantenna és antennaerősítő használata segíthet. Antennaszerelők, szervizes szakemberek mérőeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelő-e a jelszint.

A zavartalan vétel jó állapotú tetőantenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz. Az analóg vételi frekvenciákra hangolt antennaerősítők a digitális vételnél nem alkalmazhatók, át kell hangolni ezeket a digitális adás frekvenciájára. A digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál, ezért fontos hogy a kültéri eszközök jó állapotban legyenek. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség. Az adóhálózat öszes adóantennája vízszintes polarizációra van tervezve, ezért a jó vételhez vevőoldalon is vízszintes polarizációjú vevőantennát kell biztosítani.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Televíziókészülékek és dekóder

A hagyományos katódsugaras tévékészülékek önmagukban nem alkalmasak a digitális földi jelek vételére. A digitális adások vételéhez egy dekóder (jelátalakító készülék) vagy olyan laposképernyős televíziókészülék megvásárlása szükséges, amelybe már beépítésre került ez a jelátalakító (DVB-T MPEG-4 HD tuner). A dekódert az antenna és a televíziókészülék közé kell csatlakoztatni. Egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder igénybe vételével a hagyományos tévékészülékek számára is elérhetővé válnak a műsorok, nem szükséges új televízió beszerzése, a HD-felbontású műsorokat a dekóder automatikusan hagyományos felbontásúvá alakítja át. Amennyiben HD minőségben kívánja élvezni a HD-ben sugárzott műsorokat, ehhez DVB-T MPEG-4 HD tunert tartalmazó HD-ready vagy full-HD megjelenítő eszköz (laposképernyős tévé) szükséges. Az MPEG-2 tunert tartalmazó HD ready vagy HD plazma vagy LCD tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Jótanácsok antenna szereléshez


Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Ezeket a tanácsokat fogadd meg, ha tv - és internet szolgáltatást választasz!

Ma már számos helyen kínálnak internet és tv szolgáltatást, de pontosan melyik lesz elérhető számunkra, és főleg milyen kérdések merülnek fel a kivitelezés kapcsán?

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Folyamatosan változik a helyzet az internet és televízió szolgáltatások terén, amint egyre újabb technológiák állnak az iparág szolgálatába. Húsz éve még örültünk, ha működött a telefonvonalunkon a modemes összeköttetés, mára viszont a legtöbb területen elérhető a szélessávú internet, főleg ADSL formájában. Nagyobb városokban egyazon területen emellett még hozzáférhető valamilyen kábeltévé-hálózatra épülő megoldás, szinte országosan elérhető a mobilinternet és a szerencsésebbek üvegszálas (optikai) adatátvitelen alapuló, nagy sebességű összeköttetésre is előfizethetnek.

Elsősorban tájékozódni kell, hogy a lakóhelyünkön milyen vezetékes szolgáltatás van kiépítve. Természetesen én a kábeles előfizetéseket preferálom, mert tv, telefon, internet egyszerre egy csomagban elérhető, és mindenképpen a leggazdaságosabb. Sajnos a tapasztalatom az, hogy a mai építőipar ezzel a kérdéssel abszolút nem foglalkozik. Mint tudjuk, mostanában gombamód kinőtt házak rengetegével lehet mindenütt találkozni, és csak a pénztárcánk szabhat határt a választásnak. Na de a telekommunikációra , amire nap, mint nap szükség van, általában senki nem figyel. Beköltözik az új csodaszép otthonába, ahol az építtető elmondása alapján ki van építve a tv és internet csatlakozási lehetőség is. Igen,a lehetőség, az ki van.

A fali aljzatok,és kábelezés is. Éppen csak az utcában (ahol fél éve még erdő volt), nincs kábeles szolgáltatás, amit rá lehetne csatlakoztatni a kábelre, ami bevezetné a nagyvilágot az otthonunkba.

Ilyenkor jön a nagy kérdés, hogy akkor mit tudunk csinálni?

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Nem kell megijedni, mert a szolgáltatók erre is fel vannak készülve, igaz mi még nem tudjuk, hogy ennek vannak árnyoldalai.

Mindenképpen megkönnyíti a választást a kényszerhelyzet – ha lakóhelyünkön csak ADSL, vagy csak kábeles internet elérhető, akkor nincs mit tenni, ezzel kell beérnünk. Még mindig jobban járunk, mintha semmi se lenne. Az ADSL már régen kinőtte gyermekbetegségeit, és a legtöbb területen igen megbízhatóan működik. Hátránya, hogy szükség van hozzá egy helyi telefonvonalra, amivel plusz kiadással kell számolnunk. Minden szolgáltatónál jobb árat kapunk, ha együtt rendelünk telefon-, internet-, illetve televízió-előfizetést, a kedvezmény mértéke szolgáltatónként változik de akár 20–30 százalék is lehet. Kijelenthetjük, hogy azoknak kedveznek a jelenlegi akciók, akik mindent szeretnének egyszerre. Szóval ha van valamilyen kábelrendszer kiépítve az utcában, és még el is jut a házunkig, akkor már fél siker.

Na csak azért fél, mert nem biztos, hogy a szolgáltató rá is köti a rendszerünkre, arra hivatkozva, hogy telített a rendszerük.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Ez általában a vidéki falvakban szokott előfordulni, a városokban csak ritkábban, inkább akkor, ha nagyon a peremterületen lakunk.

Könnyebben tudunk szolgáltatót választani, ha pusztán internetezni szeretnénk. Mind az ADSL, mind a kábeltévés, vagy más kábeles rendszerek teljes mértékben kiszolgálják a mindennapi internethasználatunkat. Mindenképpen ajánlott letöltési korlát nélküli (korlátlan) csomagot választani, mert a mai reklámokkal teletűzdelt, videós oldalak látogatásával nagyon gyorsan egy gigabájtnál tarthatunk, holott mi csak híreket, cikkeket olvastunk. Ha többre vágyunk a böngészésnél, akkor meg kell fontolnunk, milyen technológiába ruházunk be. Sajnos, ha nincs kábelszolgáltató elérhető közelségben, akkor bizonyos igényeinket lejjebb kell adni.

A legtöbb esetben választhatunk mobilinternetet is, aminek előnye, hogy a felhasználás nem helyhez kötött, és egy laptoppal, tablettal szinte bárhol netezhetünk. A szabadságnak azonban ára van, a mobilnet-előfizetés sokkal drágább, mint egy, a gyakorlatban azonos sebességgel dolgozó ADSL vagy kábeles net. Nagymértékben függ a helyszíntől és a napszaktól, de általában egyelőre igaz, hogy megbízhatóságban és gyorsaságban sem közelíti meg a hagyományos vezetékes technológiákat a mobilnet. Böngészésre, vagy akár néhány YouTube-videó megtekintésére megfelelő. Szerencsére már akadnak olyan mobil szolgáltatók is, akik korlátlan internetet adnak, de vigyázzunk,mert általában a böngészés a korlátlan, ha esetleg valamilyen torrent oldalt használunk,vagy filmeket akarunk letölteni,vagy csak a YouTube oldalon nézünk filmeket, az is letöltésnek minősül már, ami adatmennyiséghez van kötve! A televízió szolgáltató kiválasztásánál is több opció létezik. Természetesen, ha van kábeles szolgáltatás, akkor azt érdemes választani, mert, mint korábban jeleztem, hogy úgynevezett „okos csomagban” választott szolgáltatás (tv,telefon,internet) a leggazdaságosabb. A probléma általában akkor van, ha nincs kábelrendszer az utcában, vagy más csatornákat szeretnénk nézni, mint amit a kábeles rendszer nyújt nekünk.

Akár társasházban, akár családi, vagy emeletes házban lehetőség van parabola antenna kiépítésre is. Ezt a lehetőséget is általában felkínálják a nagyobb szolgáltatók. Minőségre és csatornakiosztásra is ma már teljesen megfelelő, és minden igényünket ki tudják ezek is szolgálni. A HD adások, és a tv adások rögzítésére alkalmas beltéri egységek itt is elérhetőek, és az előfizetési díjak is kisebb eltérésekkel teljesen megfizethetőek. Tulajdonképpen azt kell eldönteni, hogy milyen csatornákat szeretnénk nézni, és ez alapján már tudunk választani.

A problémát az szokta okozni főleg, hogy a ma felépült házakban az előre kiépített kábelrendszer teljesen tökéletes a kábeltelevízió fogadására, csak éppen szolgáltató nem található 5 km-es közelségben, aki rá is köt. Ha netán a szomszéd utcában már van, akkor meg azt az infót kapjuk, hogy majd ha kész az egész lakópark, akkor fogják csak kiépíteni az ő kábelüket. Ami persze még évekig is elhúzódhat. De hallottam már olyan esetet is, hogy kb 50 méterre lévő kábelezést cirka 1,5 Millió forintért csinálnák meg. Szóval ez a burkolt „nem akarom megcsinálni” verzió.

Na, miután elkönyveltük, hogy nem lesz kábel tv nálunk, akkor megyünk a parabola irányába, amitől sokan ódzkodnak, a régi beidegződött mendemondáktól, miszerint ha esik, ha fúj nincs jel, nincs adás, meg, hogy néz ki egy tányér a házon? Sajnos tényleg lesz egy tányér a házon, de szoktam mondani. hogy ennek nem díszítő funkciója van, hanem mert szükséges muszáj.

A minősége pedig teljes mértékben megegyezik a kábelesével.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Természetesen vannak rossz tapasztalatok is, de ezt is lehet jól is felszerelni, és rosszul is. Utóbbinak persze, hogy csak rossz tapasztalata van, és előítélettel rendelkezik. Na, ha levetettünk minden előítéletet a parabolával szemben, akkor csak meg kell rendelni. Na de időben, mert sajnos ennek a kiépítése bonyolultabb, mint, hogy a szolgáltató a ház előtt lévő kábelt rákösse a kiépített rendszerünkre.

Általában a házakban előre kiépített kábelrendszer nem a legjobb a parabolához. A szobákban lévő fali dugós (RF) aljazatok az elsők, amiket a tv szerelő kibont a helyéről, mert ez nem jó a parabola jelnek. Itt jegyezném meg, hogy a ház építésénél az építtetőnek általában tudnia kellene, hogy közel-távol nincs kábelrendszer, ezért ezeket nem kellene felszerelni. De sajnos még a villanyszerelők nagy része sincsen ezzel tisztában, vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele, de az is lehet, hogy ezeket is le kell valakinek adni. Lényeg, hogy mi ezeket általában feleslegesen vesszük meg. A másik sarkalatos pont, hogy hova kerül az antenna? Hát kívülre. Az én véleményem az, hogy a legcélszerűbb, és legtartósabb a tetőre. Sajnos ez többletköltséggel jár, mert egy ún. árbócot kell kiépíteni, amire rá lehet tenni a parabola antennát. Ezt némelyik szolgáltató megcsinálja plusz költségért, de a tapasztalatom szerint ez a tulajdonosra marad. Mivel a tetőt meg kell bontani, erre érdemes szakembert keresni, amit sajnos nagyon nehéz. (itt jegyezném meg, hogy ha esetleg megszüntetésre kerül a parabola, mert megérkezett a kábel, akkor elég egyetlen cserepet betenni a megbontott helyett, így olyan, mintha semmi sem történt volna). Továbbá ennek a kiépítése általában kb.30-50 ezer forint körül van, a megfelelő anyagok felhasználásával,de senki nem akarja, hogy az új házban egyből beázás legyen a szakszerűtlen szerelés miatt. A legjobb, ha a környezetünkben lévő házakat megnézzük, és akinél már van kiépített tetőantenna, annál érdeklődünk a szakember elérhetőségéről.

Természetesen van más opció is, hogy hova lehet az antennát elhelyezni. Ez lehet oldalfal is. A szolgáltatók erre vannak a legjobban berendezkedve, de mivel sok esetben 10-20 cm hungarocell szigetelés van házon, ezt ki kell vágni a megfelelő stabil felfogatás miatt. Na, ezt se nagyon szeretnénk, pláne mert a szigetelés garanciája elveszhet, és a falikar talpának a visszaszigetelése már megint a tulajdonost terheli. Ráadásul, ha később valami fizikai oknál fogva a talp megmozdul, akkor ismét bontani kell, mert nem lesz jelünk. Szóval nekem még mindig a tető szimpatikusabb. Még egy nyomós érv miatt is, mivel a parabolánál annyi kábelt kell behúzni, amennyi tv-re kérjük a bekötést, és mivel általában a házban kiépített kábelrendszer is a padlásra jut fel, és az árbócrúd alsó része szintén a padlástérben van rögzítve, így nem kell az oldalfalon nézegetni a kábelrengeteget. Egy harmadik opciónak szokták használni, hogy a ház mellett valahol az udvaron egy vascsövet kell lebetonozni, amire ugyancsak rá lehet tenni az antennát. Ennek előnye, hogy nem kell házat bontani, de hátránya, hogy nem lehet előtte fizikailag semmi (ház,fa), és ez sem egy szép látvány. Innen a földben, egy gégecsőben lehet a kábeleket eljuttatni a házhoz, feltéve ha nincs térkövezve minden.

Végezetül tanácsként tudnám megjegyezni, hogy még építés alatt lévő háznál célszerű előre egy szakember véleményét kikérni, hogy milyen lehetőségeink vannak az adott helyen, mert lehet, hogy néhány ezer forintos véleményezéssel sok bosszúságtól szabadítanak meg minket.

Nincs előfizetés és hűségidő!


Televíziózás előfizetési díj és hűségnyilatkozat nélkül

  • Nincs előfizetési díj, hűségnyilatkozat vagy szerződés.
  • Elérhetők a legnépszerűbb kereskedelmi és közszolgálati televízió-csatornák, valamint a közszolgálati rádiócsatornák.
  • A csatornák kiváló digitális kép- és hangminőségben, több nyelven foghatók.
  • Elektronikus műsorújságból (EPG) tájékozódhat kedvenc műsorainak időpontjáról és, tartalmáról.
  • A tizenkettő közül öt televízió-csatornát akár HD minőségben nézheti.
  • Az ország szinte egész területén elérhető a szolgáltatás.

Részletek miatt hívjon bizalommal.

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

7 pont lakás vásárlásnál


Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

7 dolog, amire figyeljünk egy új lakás megvásárlásánál, ha tévézni szeretnénk

Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében

Egy ház, vagy lakás megvásárlásánál ma már ugyanolyan fő szempont az, hogy milyen tv szolgáltatást, vagy milyen internetet fogunk használni, mint az, hogy van-e szigetelés a házon, milyen fűtés van, vagy mekkora a telek. Gondoljunk csak arra, hogy sokunknak a munkához gyors internetre van szüksége, a gyerekek internetes játékaihoz is jó minőségű internet kell, a legújabb receptekhez is a főzős műsorok és az internet révén jutunk.

Sokan csak a ház megvásárlása után gondolkodnak el azon, hogy milyen módon tudnak tévét nézni, vagy internetezni. Ilyenkor jön a kétségbeesett keresés, hogy megtalálják a megfelelő szolgáltatót. Sajnos viszont sok esetben kiderül, hogy nem lehet mindenhova tévét és internetet varázsolni, vagy csak nagyon költséges módon. Ezért érdemes előtte kutakodni, hogy milyen szolgáltatások vehetőek igénybe az adott városban, településen.

Mi a véleménye erről a szakembernek?

  1. Általában az emberek azt mondják, hogy nem néznek tévét, de azért ha nincs, akkor hiányzik. Azt tanácsolom, hogy mindenképpen érdemes kikérni a szakértő véleményét, ha megvette már valaki álmai otthonát, ha nem. Lehetőség szerint a megyében tevékenykedő antennaszerelőt kell keresni, aki érdemi tájékoztatást tud adni.
  2. Ha lakóparkba költözik valaki ki, probléma az, hogy egyáltalán nincs kiépítve semmilyen hálózat, függetlenül attól, hogy a lakásban már fel vannak szerelve az aljzatok, ami kissé megtévesztő lehet, itt kell körültekintőnek lenni. A lakás is be van kábelezve már, de az utcában még nincs kiépítve. Ha valaki ilyet lát, feltétlenül érdeklődjön utána, hogy az utcáról rá tud-e kötni. Érdemes a szomszédokat is megkérdezni, hogy ők mit használnak. Ilyenkor sem lehetünk biztosak abban, hogy megoldható, mert lehet, hogy a rendszer épp annyi előfizetőt bírt el, és nekünk már nincs lehetőségünk csatlakozni a hálózatra a terheltség miatt. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki városról költözik vidékre, vagy fordítva.
  3. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az adott címen, ahová költözni szeretnénk, van-e korábbról maradt tartozás, mert a szolgáltató megtagadhatja a beüzemelést.
  4. Antennabeállítás Győr-Moson-Sopron megyében
  5. Jó tudni, hogy milyen szolgáltatást szeretnénk, mert mindegyik kiépítése más, egymástól eltérő. A ház lehet, hogy máshogy van kábelezve, mint ahogy nekünk jó lenne. Tévé esetében általában három fő lehetőség van: kábeltévé, műholdas tévé / tányéros/, földi digitális / mindig tv/ Internetnél: kábeles, mobil, műholdas.
  6. Egy lakásfelújításnál is érdemes a szakember tanácsát kérni, miként legyenek a kábelek elvezetve a lakásban, hogy ne kelljen egy frissen festett szobát szétfúrni. Ha lehetőség van rá, a villanyszerelő is egyeztessen az antennaszerelővel, és a tulajdonossal, hogy milyen szolgáltatást szeretnének majd használni. Alapesetben tapasztalatom szerint a kábeltévéhez építik ki a rendszert, ami egy műholdas szolgáltatáshoz nem tökéletes.
  7. Probléma még az is, hogy ha az utcában nincs kábelhálózat kiépítve, akkor mindenképpen csak a földi és a műholdas szolgáltatás jöhet szóba, amihez kültéri antenna szükséges. Egy új lakóparkban a házak szigeteltek, amire általában a szolgáltatók nem teszik fel az antennát, csak a hungarocell kivágásával, vagy speciális tartó felszerelésével, amit viszont már a tulajdonosnak kell intézni.
  8. Másik lehetőség az antenna felszerelésre, hogy ha a háztetőre rakjuk fel. Ehhez is megfelelő árbocot kell építenie a szakembernek. Véleményem szerint ez sokkal stabilabb, és esztétikusabb megoldás, igaz, hogy költségesebb is. Viszont a kábel elvezetése lényegesen egyszerűbb ezzel, és ezt csak egyszer kell megcsinálni, függetlenül attól, hogy milyen szolgáltatótól fogja igénybe venni a tévét.

Egy szakember segítségével , és néhány ezer forintos helyszíni felméréssel, több tízezer forintot takaríthatunk meg, nem beszélve a sok bosszúságról, amitől így megkímélhetjük magunkat.

Antenna beállítás, hívja a szakembert!